Cazarea studenților în căminele studențești ale ULBS în perioada 21.05.0202 – 15.07.2020

Principala preocupare a conducerii ULBS în această perioadă dificilă este PROTECȚIA ȘI SIGURANȚA studenților și a tuturor celorlalte persoane care trebuie să conviețuiască și să  își desfășoare activitatea în cadrul unui campus SIGUR !!!!

Aspectul economic al lucrurilor este un element care vine acum într o ordine a priorităților mult după aspectele ce țin de siguranță . ULBS face eforturi mari sub acest aspect pentru ca funcționarea să se desfășoare în parametrii cât mai aproape de așteptări, în condițiile dificile date.

În consecință s-au adoptat următoarele decizii pentru prevenirea și combaterea contaminării cu virusul SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activității în Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în condiții de securitate și sănătate în muncă pe perioada stării de alertă:

 Studenții care doresc să se cazeze în perioada 21.05.2020 15.07.2020 în cămin

 1. cazarea studenților care solicită rămânerea în cămine în perioada 21.05.2020 – 15.07.2020 se va realiza în căminele din cadrul Complexului Studențesc Parc, după ce a fost finalizată acțiunea de eliberare în mod organizat a acestora.
 2. se va analiza situația socială și necesitatea asigurării în continuare a cazării pentru persoanele care prezintă motive temeinice (au un loc de muncă stabil care necesită obligatoriu prezența lor, au motive justificate ce impun rămânerea în cămin). Lista cu studenții ale căror cereri de cazare au fost aprobate se va afișa în data de 20.05.2020 pe www.dga.ulbsibiu.ro/ știri .
 3. pentru încheierea noilor contracte de cazare studenții se vor prezenta în data de 21.05.2020 între orele 09.00 – 15.00 la căminul în care au fost repartizați.
 4. studenții vor fi cazați singuri în cameră, cu excepția celor care aparțin aceleiași familii (frați).
 5. în spațiile interioare comune (holuri, bucătării, zona de relaxare) purtarea măștilor de protecție este OBLIGATORIE precum și respectarea altor măsuri de protecție pentru SIGURANȚA și SĂNĂTATEA studenților și a personalului, măsuri ce vor fi asumate de către persoanele cazate, a căror nerespectare va atrage pierderea imediată a locului în cămin.

Studenții vor respecta măsurile de distanțare socială !

Ce presupun măsurile de distanțare socială:

Păstrarea distanței – păstrarea unei distanțe de cel puțin 2 metri față de alte persoane;

 Strângerea mâinilor trebuie evitată. Nu atingeți, decât dacă este necesar alte

persoane;

 Evitați să atingeți suprafețe sau obiecte posibil a fi fost infectate (ex: clanțe de ușă,

mânere,)

 Maximă atenție pentru a nu atinge fața (gură, nas, ochi) fără a vă fi spalat mâinile

înainte – deci, în timpul intervențiilor directe, nu trebuie să mâncați, să fumați sau să vă

atingeți fața.

 Protejați-vă de strănutul și de tusea celorlalți.

 1. accesul în cămine se va realiza pe o singură intrare pe baza legitimației de cămin (vizată la zi) până la ora 22.00. După această oră accesul va fi permis numai studenților care lucrează până după această oră. Accesul oricărei persoane în spațiile de mai sus se face numai după efectuarea triajului epidemiologic cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de către angajator și după dezinfectarea mâinilor cu dezinfectantul din dozatoarele montate la accesul în clădire. La intrarea în cămine și pe holurile spre camere vor fi puse covoare îmbibate cu clor care se vor schimba periodic.
 1. este interzis accesul oricărei persoane a cărei temperatură corporală măsurată la intrarea în clădire depășește limita de 37,3 C0. Studenții care prezintă simptome ale infectării cu virusul SARS-CoV2 (temperatura corporală mai mare de 37,3 C0, viroze respiratorii, tuse, strănut, etc.) anunță de îndată medicul de familie sau medicul de la cabinetul studențesc, iar, în situații grave, apelează serviciul de urgență 112.
 1. în această perioadă 21.05.2020 – 15.07.2020 studenții cazați în căminele din Complexul Studențesc Parc vor servi masa la cantina studențească, masa va fi ambalată corespunzător în ambalaje de unică folosință și va fi livrată la cămin între orele 13.00- 14.00 în fiecare zi, de luni până vineri, de către personalul cantinei, în condiții de maximă siguranță,
 2. în cazul în care studenții nu se află în cămin în acest interval , mâncarea va fi depozitată în frigiderele aflate la intrarea în cămin , de unde o vor putea ridica în momentul în care se vor întoarce în cămin.
 3. studenții care sunt vegetarieni sau urmează un regim recomandat de către un medic specialist vor transmite administratorului cantinei aceste aspecte – prin tabelul pe care il vor completa saptamanal – pentru a li se pregati mancarea conform acestor recomandări.
 4. în această perioadă se restricţionează accesul vizitatorilor în căminele universităţii, acesta fiind permis doar studenţilor/locatarilor cazaţi în căminul respectiv, personalului de deservire a căminului, angajaţilor ULBS responsabili, precum şi angajaţilor societăților comerciale ce prestează servicii şi/sau execută lucrări (strict necesare în această perioadă).
 5. orice student al Universității LUCIAN BLAGA din SIBIU , cazat în cămin în această perioadă care a intrat în contact cu persoane ce s-au întors din ţări afectate de noul Coronavirus şi au simptome de febră, tuse, dificultăţi respiratorii, dureri musculare şi stări de oboseală sau orice student care prezintă el însuşi o infecţie respiratorie şi acuză simptomele enumerate anterior va suna la numărul 112 şi va respecta indicaţiile primite, iar ulterior va informa la numărul de telefon 0269/210498 sau se va adresa în scris, la adresa de e-mail http://dga.ulbsibiu.ro/faq/sugestii/ pentru informare.
 6. în această perioadă se vor efectua zilnic activităţi speciale de igienizare în toate spaţiile de cazare ale ULBS.

 

Studenții care doresc să se cazeze în cămine pentru perioade mai scurte de timp – pentru recuperarea unor laboratoare, pentru susținerea examenelor, etc.

 1. studenții care doresc să se cazeze în cămine pentru perioade mai scurte de timp completează și transmit cererea de cazare pe care o descarca de pe www.dga.ulbsibiu.ro/ documente, online la adresa ramona.todericiu@ulbsibiu.ro, cu cel putin 3 zile inainte de data în care doresc să se cazeze.
 2. în termen de 2 zile li se va comunica căminul și camera în care vor fi cazați,
 3. în data în care doresc să se cazeze se prezinta la administratia căminului, în intervalul orar 09.00- 15.00 pentru a intra in posesia camerei,
 4. studenții vor fi cazați singuri în cameră cu excepția celor care aparțin aceleiași familii (frați)
 5. în spațiile interioare comune (holuri, bucătării, zona de relaxare) purtarea măștilor de protecție este OBLIGATORIE precum și respectarea altor măsuri de protecție pentru SIGURANȚA ȘI SĂNĂTATEA studenților și a personalului, măsuri ce vor fi asumate de către persoanele cazate, a căror nerespectare va atrage pierderea imediată a locului în cămin,
 6. accesul în cămine se va realiza pe o singură intrare pe baza legitimației de cămin (vizată la zi) până la ora 22.00. După această oră accesul va fi permis numai studenților care lucrează până după această oră. Accesul oricărei persoane în spațiile de mai sus se face numai după efectuarea triajului epidemiologic cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de către angajator și după dezinfectarea mâinilor cu dezinfectantul din dozatoarele montate la accesul în clădire. La intrarea în cămine și pe holurile spre camere vor fi puse covoare îmbibate cu clor care se vor schimba periodic.
 7. este interzis accesul oricărei persoane a cărei temperatură corporală măsurată la intrarea în clădire depășește limita de 37,3 C0. Studenții care prezintă simptome ale infectării cu virusul SARS-CoV2 (temperatura corporală mai mare de 37,3 C0, viroze respiratorii, tuse, strănut, etc.) anunță de îndată medicul de familie sau medicul de la cabinetul studențesc, iar, în situații grave, apelează serviciul de urgență 112.
 8. orice student al Universității LUCIAN BLAGA din SIBIU , cazat în cămin în această perioadă care a intrat în contact cu persoane ce s-au întors din ţări afectate de noul Coronavirus şi au simptome de febră, tuse, dificultăţi respiratorii, dureri musculare şi stări de oboseală sau orice student care prezintă el însuşi o infecţie respiratorie şi acuză simptomele enumerate anterior va suna la numărul 112 şi va respecta indicaţiile primite, iar ulterior va informa la numărul de telefon 0269/210498 sau se va adresa în scris, la adresa de e-mail http://dga.ulbsibiu.ro/faq/sugestii/ pentru informare.

 

Studenții vor respecta măsurile de distanțare socială !